miercuri, 24 mai 2006

Blestemul cauza-efect

ANDREI PARVAN despre o zdravana actiune antidrog in 20 noiembrie 2003

Noua actiune antidrog... Stiti voi, proiectul Primariei de la 2, cu AMiCUS vioara principala...

Soare cat cuprinde, caldura... Ne acopereau fortele aeriane ale NATO.
Operatiunea "Cer deschis", Bucuresti, 20-23 noimebrie 2003. :-) E pe bune...

Episodul 6: "Blestemul cauza-efect"... 13 voluntari AMiCUS. Sala era plina. Special Guest Star: generalul Pavel Abraham (prof.univ. dr.), in rolul presedintelui Agentiei Nationale Antidrog. In rolurile secundare: mass-media, oamenii Primariei, invitati, liceeni din partea locului. Coplesitor, monopolizant, savuros, complex al noastru invitat. In mod normal (prima oara in actualul sezon!), aveam formatia completa, in forma maxima. Pentru prima oara, aveam mana libera in declansarea ostilitatilor. A zis cineva ca trebuia sa fie ca noi?

"Blestemul cauza-efect"...

Deh, nu-i de colea sa ai asa oaspeti de seama... Dar nu-i nici de colea sa ai parte de personaje platite din banul public, cu talentul de "a da cu bata-n balta". Talent de la mama natura si tatal om politic de circumscriptie...

"Blestemul cauza-efect"...

Nu-ti roade unghiile, nu te urca pe neon si indeparteaza-ti capul de langa faianta! Catinel-catinel, lumea se destinde, dialogul se deschide... Una bucata domnisoara incepe a plange ("sunt racita rau!")... Una bucata baiat vrea si el. Sa stie! Sa cunoasca! Vrea sa poata!

"Blestemul cauza-efect"...

Actul 2, prima si ultima scena. In acelasi timp, la nici o mie de kilometri, vieti secerate. Istambul 2003. Doi batrani dispar la o clipita. Un copil rupt de bum-bum... Parinti sfasiati de durere. Umanitate si durere. Drogul "durere"? Drogul "ura"...

"Blestemul cauza-efect"...

Asta-i rau! Si mai e... Cat de rau este drogul? E bun. E bun blestemul...

AMiCUS Bucuresti zambeste amar. De unde atata rau? De unde atata bine? AMiCUS are chemare. Scolile generale il vor. Mass-media nu se lasa mai prejos.

AMiCUS Bucuresti iubeste pe oameni. Oamenii incep sa iubeasca. Si pe AMiCUS. AMiCUS Bucuresti cu/prin/la/in putere.

"Pentru viata, impotriva drogurilor!"

Niciun comentariu: