vineri, 26 mai 2006

Chef de pofta de dragoste de viata

ANDREI PARVAN despre o alta actiune antidrog, in 18 decembrie 2003

Chef. Asa aratau oamenii pe care AMiCUS Bucuresti i-a gasit la Colegiul Economic HERMES. Toti cu o jovialitate iesita din comun. Doar se incheia scoala... Poate foarte amuzati de detaliile pe care organizatorii le considerau minore... Doar venisera constienti si voluntari, pentru ca asa au dorit, asa au vrut, asa au ales... In limbaj comun, "pusi pe fapte mari".

Pofta. Ce inseamna sa te dai batut cand ai o lupta de purtat? Din ce cauza sa alegi lupta? Pentru ce sa alegi lupta din care, oricum, esti invingator? Cum sa invingi cu armele adversarului? Exista moarte fara durere? Dar durere fara moarte? Cand? Unde? Cat? Cum? In limbaj comun, "cautarea e, in buna parte, placerea de a trai".

Dragoste. Pentru ca, (fara a ne vorbi intre noi, organizatori si public), ne-a stat pe limba, in minte, la inima... Pentru ca, tineri sau varstnici, asteptatori sau nu, asta dorim si de asta avem nevoie. Pentru ca a fost motiv de disputa. Pentru ca este speranta. Si va fi realitate. In limbaj comun, "tot ce-i mai bun".

Viata. Intre 15 si 20 de ani, 50 de fete si de baieti framantati de seara dintre blocuri si noaptea de dupa. Pentru ca intotdeauna "eu" sunt aici pentru "noi". N-ati inteles, nu? Foarte bine. Ii intrebam? Sau ii ajutam? 10 Se implica! In limbaj comun, "fac diferenta"

Chef de pofta de dragoste de viata. Pentru ca tuturor celor de mai sus li s-au adaugat ofertele speciale... Garcia Marquez "ne-a povestit" de bine, poftindu-ne la "Inca o bucata de viata". Ganditori la un "Epilog" de Vama Veche...

Pusi pe fapte mari. Cautand... Tot ce-i mai bun. Fac diferenta.

Pentru ca si noua ne pasa! Pentru ca si ei au ceva bun de facut!

AMiCUS Bucuresti.

Niciun comentariu: