sâmbătă, 27 octombrie 2007

Europa, cu talc

Pentru treburile marunte in care am fost prins saptamana trecuta am tras pe mine un tricou adus de sora-mea de la nu stiu ce eveniment artistic, pe unde a prestat in primavara: mai rosu decat sangele, cu chipul lui Schumann bine intins pe partea ventrala. Dorsal, cu litere de-o schioapa, „I Love Schumann!”

In prima zi n-am bagat de seama privirile oamenilor. Doar medicul pe care-l vizitam m-a intrebat ce mai face prietenul meu compozitor… :-) Si apoi, inca o ora, l-am plimbat pe romanticul neamt din centru spre casa, in minunatul sector care este.

Cu cele 3 ore de joi s-ar face 5. Pornisem catre slujba maica-mii cand ma abordeaza 2-3 pusti, fix in fata scolii „Grigore Tocilescu”.

- Domnu’, pe cine aveti pe tricou!

- Aaa, unu’ Schumann!

- Stim, domnu’, stim de Schuman

- Serios? Felicitari…

Dau sa plec si-mi dau seama c-am uitat ceva.

- Stai asa, cati ani aveti voi? In ce clasa sunteti?

- Pai, a sasea!

- Si cum… ?

- Am facut la optionale…

- Optionale?

- Da, despre Europa…

- Aaaa, Schuman… Inteleg! Doar ca acesta a fost compozitor…

- Tot francez?

- Nu, nu… german! Si e vorba de chestii grele, marea muzica…

Cultura, nu prea. Muzica culta, cu atat mai putin. Dar politica, istorie politica, clasa a VI-a, invatamant public in scolile bucurestene? Nu-i rau, nu-i rau deloc!

(NB – In aceeasi unitate scolara este gazduita, de regula, sectia de votare de care apartin. Si unde, peste fix 4 saptamani, s-ar zice c-am vota pentru Europa. Pentru Romania. Dar si pentru Schumann. Si pentru Schuman.)

Niciun comentariu: