marți, 30 octombrie 2007

Generatii compromise

Unul dintre marile regrete ale vietii (chiar si a celei de pana acum) este lipsa timpului. Sau incapacitatea de a gestiona (astfel) abundenta de idei si de oportunitati!

In fine… Un subiect care merita atentie este cel al copiilor „supradotati”. Personal, consider ca termenul este utilizat de multe ori abuziv atat timp cat orizontul cunoasterii in chestiunea asta e departe de a fi clar.

Foarte pe scurt, ceea ce ma ingrijoreaza nu este faptul ca niste copiii nevinovati (cu un potential imens, uneori!) isi rateaza sansele. Ma indurereaza ca toti copiii au potential. Si ca ei, cei multi, ajung la ratare ca rezultat al unor politici pacatoase si al unor practici perverse. Mai mult, complexul unei superioritati iluzorii inca macina cumplit pe unii dintre noi…

Pana una alta e clar: de vreo 20-25 de ani, generatii au fost supuse sistematic unui macel psihosocial si intelectual. Acei putini ce pareau ca au o alta soarta au esuat, de cele mai multe ori lamentabil… Si pana voi reveni cu o analiza de profunzime a Romaniei ratate, recomand un text si inca unul din „Evenimentul zilei”. Si-om reveni!

Niciun comentariu: