miercuri, 10 octombrie 2007

Pe meleaguri franceze

Colegii experimentale...

...pentru tinerii in dificultate sociala sau materiala. Francezii se preocupa de problema lor si afirma ca "nu putem lasa tinerii in situatie de esec". Aici inca mai vorbim de egalitate de sanse. Si au dreptate pentru ca e o problema contemporana!

Nou sondaj despre scoala franceza

In colaborare cu "France 2", "Le Figaro" si "RTL" se va publica un sondaj despre integrarea copiilor cu deficiente in scolile obisnuite sau alte probleme precum interzicerea telefoanelor mobile in unitatile scolare. Unii se intreaba daca... vor schimba totul? Numai in Romanica noastra draga, nu intrebam inainte, nu facem sondaje, ci turnam deja gata pregatita o directiva... Hmmm!

Discriminare etnica

Pentru ameliorarea conditiilor de stagiu se pare ca stagiarii care provin din familii maghrebine (NB - originare din Maroc, Tunisia sau Algeria) au de doua ori mai multe probleme pentru gasirea unui loc de stagiu. La fel si studentii africani. Ma gandeam ca unde e democratie e democratie pentru toti... dar se pare ca nu e asa. Consultati site-ul Federatiei Léo Lagrange.

Spatiu internet specific

Adica daca esti la o universitate pariziana (din Paris) veti putea avea acces la ENT (Spatiu virtual de lucru)... Ca parca noi, studentii din Bucuresti, nu cunosteam deja site-uri de unde luam toate referatele gata facute! Uite ca si aici se poate. Numai ca in Paris asta va fi complet legal si mai ales... vor acorda un fond de 2 miloane de euro la propunerea Domnei Sandrine Mazetier, director adjunct responsabil cu viata studenteasca.

UNICEF propune copiilor de scoala primara sa scape de frica de vaccin

In acest scop organizeaza o joaca colectiva, unde... baietei si fetite de toate varstele vor face vaccinuri unor papusi... Pai asa da, dupa ce sunt ei insisi pusi in situatia de a slava papusile, copii vor sti de ce trebuie ei insisi sa faca VACCINUL care le da atata bataie de cap. Bataite de cap vor avea si organizatorii deoarece trebuie sa confectioneze papusile de carton cu pricina si mai ales sa puna in aplicare Proiectul. La noi sigur erau proteste...

Calculatoare si iar calculatoare...

Pe aici toti profesorii se preocupa de tehnicile de predare cu ajutorul calculatorului. De exemplu se oragnizeaza saloane TICE (tehnici de predare cu ajutorul calculatorului) si unul dintre ele se va tine in regiunea Champagne... Nu confundati cu bautura, va rog...

Si ca veni vorba...

Prin zona, matematica se preda cu ajutorul calculatoarelor stiintifice... Chestiile alea pe care cei de la "Politehnica" le vanturau pe sub nasul celor de la "Psihologie". Se scot si carti de didactica pentru ca profesorul de rand sa stie ce si cum sa faca... de exemplu "Activités avec un logiciel de géométrie dynamique" ("Activitati cu softurile de geometrie dinamica")... Chiar vreau sa stiu daca profii de matematica romani pot sa-mi explice ce e aia.

Si uite pentru azi asta a fost actualitatea educatiei franceze...

Ioana Ungureanu

Niciun comentariu: