marți, 9 octombrie 2007

Actualitati frantuzesti

Pe scurt, dintre chestiunile la ordinea zilei.

Invatamant primar


Se pune problema suprimarii cursurilor de sambata dimineata si introducerea lor miercuri, traditional zi libera pentru invatamantul primar. Bineinteles ca aceasta decizie a Ministerului Educatiei din Franta naste probleme sindicale.

Ajutor pentru liceeni

In capitala franceza, 220 000 de liceeni vor primi Memory Stick-uri (chei USB) pentru a putea sa-si continue activitatea inceputa in clasa. Se estimeaza ca daca nu au un computer personal, liceenii francezi nu trebuie sa fie privati de contactul cu tehnica, iar posesia unor Memory Stick le faciliteaza realizarea temelor deoarece pot folosi orice calculator pentru a continua. Realitatea romaneasca permite un astfel de ajutor pentru elevii nostri?

Ghiozdane

Asociatii nonguvernamentale implicate in activitatea scolara si sanitara propun usurarea la propriu a ghiozdanelor. Este inadmisibil ca un copil sau un tanar sa fie obligat sa poate zi de zi in spate o medie de peste 10% din greutatea sa corporala... Si astfel se nasc problemele administrative: doua randuri de manuale, caiete mai mici. E greu cu rezistenta asta la schimbare...

Generatia NET

Mult mai nonconformisti, mult mai agili dar si mai inventivi, cei din "generatia NET" au si o mare problema. Solicitati din prea multe directii copii din lumea contemporana incep sa nu se mai concentreze ca si generatiile anterioare. Sa fie oare asa? Sau oare e vina noastra ca nu mai stim sa-i stimulam sa invete... ca inainte?

Marea CURATENIE

Desi ar parea ca e vorba de o actiune civica de curatenie, nu este vorba chiar despre asta. In Ile de France la Paris, s-a organizat o expozitie de desene ale copiilor..."puse la uscat" cu clame de rufe... Nonconformist si mai ales... LUDIC.

Mai multe, in curand, la Educatie pentru toti.

Pe maine!

Un comentariu:

Andrei spunea...

MerC bcp, Ioana! A la prochaine? ;-)