miercuri, 24 octombrie 2007

Tehnologii

Luni dupa-amiaza, onor MECT a dat veste privind lansarea in dezbatere publica a Pachetului de Legi ale Educatiei. Care poveste urma sa se intample in nici doar 2 zile!

Peste alte 24 de ore, acelasi MECT anunta anularea manifestarii, fara a furniza vreun argument pentru asta.

Azi dimineata, la orele 0.00, totul era contramandat... Doar ca la orele 12.34, pe fluxul RSS vine un comunicat:

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului invita jurnalistii acreditati la evenimentul prilejuit de lansarea in dezbatere publica a Pachetului de Legi ale Educatiei. Evenimentul va avea loc miercuri, 24 octombrie, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I" Bucuresti, ora 10.00. Accesul in sala se face din Calea Victoriei incepand cu ora 9.30.

Totul in regula, nu? Anuntul fiind transmis la ora cand respectiva intalnire era (probabil) deja finalizata...

Nu e in regula! Pentru ca pe fluxul RSS al Guvernului Romaniei se limpezesc apele vizavi de schimbarea modificarii: "o dezbatere publica activa si constructiva asupra cadrului legal al educatiei romanesti ar fi fost acum profund afectata" si, prin urmare, "MECT a hotarat ca lansarea oficiala a proiectului legislativ sa se faca imediat dupa alegerile europarlamentare." Si, la vreo 2 ore distanta, si pe acelasi flux al MECT.

Ce ti-e si cu tehnologia asta! Dar ce ti-e si fara? Pentru ca nu mai departe de zilele trecute citeam despre un alte minunatii din invatamantul preuniversitar. Declarativ, mari succese in implementarea de solutii inovatoare in educatie. Si nu pun la indoiala cateva reusite recunoscute pe plan mondial, ce merita toata admiratia. Situatia „din teren” este insa cel putin derutanta, daca nu naucitoare. Cadre didactice incapabile sa opereze cu noile tehnologii, aparatura tinuta sub cheie, practici arhaice… Elevii stiu de ce!

Niciun comentariu: