marți, 18 decembrie 2007

Astazi, despre ieri

Mai tineti minte ca lansasem cu ceva timp in urma o provocare? Ei bine, apropo de asta… Ieri (la 95 de ani dupa trecerea sa la odihna) a fost comemorat un adevarat pedagog de scoala noua, stralucit matematician si sociolog, poate cel mai important reformator al scolii romanesti: Spiru Haret.

Ma indoiesc ca vor fi fost multi cei ce si-au amintit de povestea asta, inclusiv printre epigoni. Dintre care multi s-au ingramadit evenimentul de lansare in dezbatere publica a noului pachet legislativ privind invatamantul. Puteti descarca de aici continutul acestuia: Legea invatamantului preuniversitar, Legea invatamantului superior si Statutul personalului didactic. Si despre care vom comenta cat de curand, fireste!

Pana atunci, de aveti propuneri, sugestii, observatii, critici sau judecati de valoare cu referire la obiect se primesc prin e-mail la proiecte.legi@medc.edu.ro, pe forumul dedicat sau la adresa MECT (General Berthelot, nr. 28 - 30, Bucuresti, sector 1).

In alta ordine de idei, tot ieri am luat aflat ca profesorul Colceag si echipa au marcat din nou, in efortul de revitalizare a educatiei autohtone: Edu-Gate on-line.


Niciun comentariu: