vineri, 3 octombrie 2008

Mess-media

Este nerealist şi de-a dreptul imposibil să potoleşti (de unul singur) isteria generalizată a mesageriei instant, nici exhibările năucilor de dincolo de simţuri or de capacităţile raţionale.


Însă în tot răul e şi un pic de bine! Pentru că, în toată masa consumatorilor de informaţie nedigerată, mai există oameni ce ies din rând şi chiar caută un dram de înţelepţire…


Nu ştiu dacă normalitatea trebuie aplaudată însă (categoric) se cuvine susţinută, încurajată şi promovată. Martor îmi este un mic dar foarte bun exemplu demistificator al năzbâtiilor ce ne sufocă şi ne transformă.

2 comentarii:

Cristina spunea...

Mesageria instant apeleaza in 99,99% din cazuri la sentimentele noastre ( cu ratiunea e mai greu)sau ne induce anumite sentimente pe baza carora se presupune ca vom actiona intr-un fel dorit de cei ce trimit mesajele. De fapt, o manipulare. Nu e nici o noutate. E bine ca se gasesc oameni care sa demonteze mecanismele acestea. Si eu am mers pe firul unui astfel de mesaj ca sa constat ca intamplarile datau de 9 ani.

Andreï spunea...

Si mai exploateaza ceva: omul "natural", instictual. Vezi paranteza ta si lipsa ratiunii! Enunt cheie, din punctul meu de vedere...