miercuri, 15 octombrie 2008

Puşculiţa

Prin bunăvoinţa unuia dintre colaboratori, primesc chestia asta pe mail.


Apoi trag eu o fugă spre nişte directori de şcoli ce-au fost întrebaţi o chestiune simplă: În anul şcolar curent, în medie, cât de des au cerut diriginţii în şcoala dvs. părinţilor să…” facă diverse chestii.


Ei, printre aspectele considerate relevante şi semnificative pentru practicile educaţionale şi implicarea părinţilor în treburile şcolii au fost „sponsorizarea diverselor activităţi ale şcolii/clasei” (1) şi „strângerea de fonduri pentru şcoală” (2). Variante de răspuns:

  • Cel puţin o dată la fiecare două săptămâni;
  • Cel puţin o dată pe lună;
  • Cel puţin o dată pe trimestru;
  • Cel puţin o dată pe semestru;
  • Niciodată.

Arde buza, nu? Vreţi procente? Şi te pomeneşti că vă pot îndeplini asemenea dorinţe ascunse?! :-P Chiar şi dacă rezultatele studiului nu-s încă publice? ;-)


Dar hai să nu ne zgârcim cu ceea ce am primit gratis! În ordinea numerelor de pe tricourile negre la guler şi respectând scala de mai sus: 55% zic „niciodată”. 34%, „cel puţin o dată pe semestru. 8%, cel puţin o dată pe trimestru. 3%, „cel puţin o dată pe lună”.


Să păstrăm proporţiile dezastrului şi să cităm profesioniştii? „Ca o estimare speculativă din experienţa de cercetare calitativă, peste 90% dintre elevi ar răspunde că li se cer bani pentru diverse fonduri. Din simplul motiv că aşa şi este!”

Niciun comentariu: