luni, 10 noiembrie 2008

Școală și antropologie

O perioadă monstruoasă! Sunt mai mult pe drumuri, tensionat și fără chef. După cum se poate vedea și-n activitatea de blogger...

În ciuda tuturor constrângerilor și a vremii de afară, ieri am fost la muzeu. Rușinos sau nu pentru identitatea mea profesională ce presupune o suprapunere cu profilul antropologului, pentru prima dată la Muzeul Țăranului Român. Iar din sumedenia stărilor de spirit provocate de așezământul cu pricina, selectez un singur aspect. (În afara episodului cu angajații care, cu 10 minute înainte de închidere, s-au grăbit să stingă luminile și au precipitat spre ieșire vizitatorii... Dintre care cel puțin unul se mira că ditamai instituția posedă budă „numai afară, după ce ocoliți clădirea și o luați pe partea cealaltă!”)

Merită însă o vizită la MȚR! Printre altele, a nu se rata sala de la parter, din dreapta, apoi înainte și prima la stânga... Aici, dispuse pe două rânduri, două soiuri de bănci școlare din două epoci diferite, cu o tentativă de recuzită pe măsură. Și nici una dintre inscripțiile din decor: „Timpul învață pe cei fără școală”.

Niciun comentariu: