marți, 25 noiembrie 2008

Politică în contra educației

M-am răsfățat cu siturile principalelor partide sau alianțe politice cu șanse să intre în Parlament. Mă rog, a fost mai puțin răsfăț și mai multă încrâncenare documentară, apropo de opțiunile acestora pentru zona educațională și educativă. De fapt, nici nu știu dacă este vorba despre încrâncenare sau despre ciudă, sau despre nedumerire, sau despre lehamite...

Dar poate vă interesează toată colecția de toamnă 2008 în materie de opțiuni electorale, în ordinea culorilor curcubeului: PSD+PC, PD-L, PNL, PNG-CD, UDMR.

Primele concluzii:
1. Nu, nu e o greșală! Și PRM-ul păstrează șanse să treacă peste pragul electoral... Le-a pierdut însă pe cele de reușită în bătălia de pe net.
2. Indiferent de conținut, doar UDMR și PD-L au încercat să sistematizeze întrucâtva kilometrii de informație.
3. PSD+PC au angajamente, nu programe.

Chiar și așa, dacă aș fi avut timp, aș fi scris câte ceva despre ofertele de pe tarabă. În loc de timp, am avut însă greață... Mai ceva decât avea mândra altădată, în chinurile prefacerii.


Exact! Îți dai seama cât de penibil să fie?

1. Profesioniștii, traduceți un pic limbajul corpului, vă rog?

2. Ce înseamnă TU, la cine se referă? La pensionarii ce merită mai mult decât salariații? La elevii care merită școli mai bune decât locurile de muncă ale populației ocupate? Sau poate la viitorii elevi care merită școli mai bune decât cele ale profesorilor lor?

3. Sau poate e vorba despre alții decât categoriile socio-profesionale ai căror reprezentanți, unii mai egali și mai prioritari ca alții, s-au încăierat deja. Frustrați de nerecunoașterea meritelor!?

4. Despre mesajul ce vădește inconștiență și care furnizează material clinic, am povestit ultima dată. Asta apropo de senzația anterior invocată...

5. În cel mai mizerabil, mai dezorganizat și mai demn de milă dintre sectoarele Bucureștiului, acolo disprețul și batjocura la adresea cetățeanului sunt la ele în cartier, „Meriți mai mult respect!”...

6. Îmi recunosc uneori greoaia adaptare la realitate. Admit că, în alte dăți, experimentez dificultăți de înțelegere a valorilor (produse social) și a felului în care acestea sunt ierarhizate. Însă ca Vanghelie să garanteze pentru ditamai fost ministrul, profesor universitar, rector, președinte de comitete și comisii, actual parlamentar, era deja e prea mult!

7. Era! Pentru că, la un moment dat, am descoperit încă un motiv pentru care să ne gândim foarte serios înainte de a ne angaja în publicitate sau consultanță de imagine și consiliere politică. Sau un și mai bun argument pentru obligativatea cursurilor de ortografie, indiferent de vreme și de vremuri...

Niciun comentariu: