vineri, 5 iunie 2009

Studiu de necaz

Citesc în ziar despre gala premiilor Asociaţiei Profesioniştilor în Televiziune din România. Printre laureaţi, nişte amici mai de departe.


Interesant este însă produsul cu care au agăţat atenţia juriului.


Eu nu-s prea familiar nici cu povestea în cauză. Deşi o consider nu extrem de importantă, ci o dudă imensă, simptomatică pentru vremurile şi oamenii cu care trăim şi muncim. Şi uite aici mai clar despre ce-i vorba…


Acum, eu îţi doresc să treci peste elementele de decor din text. Să respiri adânc şi să imaginezi episodul ce ar urma destăinuirilor de acolo. Care crezi că ar fi următorul pas?


Ei bine, a fost înaintat un document pe adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean, elaborat şi semnat de către tânăra respectivă. Şi apare răspunsul ISJ-ului local:


Urmarea memoriului Dvs. înregistrat la……, prin care ne aduceţi la cunoştinţă o serie de probleme din perioada cât eraţi elevă la Grupul Şcolar …, vă comunicăm:


1. Conform Ordonanţei 27/2002, aprobată cu legea 233/2002, am înaintat memoriul dumneavoastră spre competenta soluţionare conducerii Grupului Şcolar …


2. Precizăm că, în conformitate cu prevederile Legii 53/2003, ale Legii 128/1997 şi ale Legii 84, şcoala are personalitate juridică, iar directorul are calitatea de angajator. Prin urmare, conducerea şcolii are competenţa de a lua măsurile legale care se impun pentru salariaţii proprii în cazul abaterilor disciplinare, Inspectoratul Şcolar Judeţean neavând acest drept.


Nu, nu vreau să comentez conţinutul, nici gramatica, nici problematica, nici altceva… Şi trec răspunsul (năucitor) primit de la unitatea şcolară cu pricina:


Prin adresa nr. … a I.S.J. Iaşi şi care a fost înregistrată la noi cu nr. … se solicită să analizăm memoriul depus de dumneavoastră din care rezultă o serie de probleme din perioada când eraţi elevă la Grupul Şcolar …

Adresa şi memoriul au fost prezentate în Consiliul Profesoral din data de … şi conform legislaţiei în vigoare (Legea 1/1970 şi Legea 128/1997) a solicitat Hotărârea Consiliului Profesoral pentru a se efectua o anchetă disciplinară cu privire la faptele sesizate.


Consiliul Profesoral a respins în totalitate solicitarea directorului de a se efectua o anchetă disciplinară pe această temă. Cadrele didactice nu au abilităţi pentru asemenea investigaţii.


S-a recomandat domnişoarei profesor … mai multă prudenţă în relaţiile cu elevii şi în afara şcolii, nu numai în şcoală.

Niciun comentariu: