sâmbătă, 30 iunie 2012

În afara oricăror facultăţi

Dumitrescu, Sanford, Mang, diploma, Funeriu, sindicat, subiectivă, „consultarea inspectorilor”, reevaluare, „copii trebuie să”, CNATDCU, Ponta, Bruxelles, demisie, Băsescu, Stelian Fedorca... Despre istoria personală şi despre dl. Liviu Marian Pop nu e elegant să mă exprim. Iar prestaţia sa în calitate de ministru face orice comentariu redundant.

***

Cazul „Adrian Nastase” e mai degraba unul de patologie socială, reprezentativ pentru pentru contextul societal românesc şi simptomatic pentru mediile academice autohtone (prin dizgraţioasele „luari publice de poziţie” şi reflexe defensiv-defetiste).

***

Pe un post de televiziune, premierul abordează unele dintre subiectele fierbinţi ale agendei publice.  Domnul doctor vorbeşte rar, precum un şcolar scos la tablă şi insistă la fiecare câteva secunde cu formularea de „ministru a educaţiei”.

***

Dna. Paloma Petrescu, redevenită funcţionar ideologic de încredere, cheamă candidaţii deja înscrişi pentru proba teoretică a examenului de definitivat la inspectoratele şcolare pentru  a da o declaraţie pe proprie răspundere că se vor înscrie la examenul din August.  Nu contează rostul, nu contează unde sunt candidaţii...

***

Centrul nervos responsabil cu procesul electoral îmi este stimulat de proaspătul ministru al violenţei  mai mult decât  simbolice şi al ignoranţei transformate în virtute. Ministru al patrimoniului cu adevărat naţional, aşadar...

Niciun comentariu: